Kammerset

BBB har lenge vært å finne i kjellermiljøet på NHH. På slutten av 80-tallet fikk bandet sitt første rom, et lite lokale like ved siden av Klubben på NHH som i dag tjener som lager for Direksjonsmusikken. Etterhvert som bandets behov vokste, fikk man bygget et rom inne i det daværende styrkerommet (nå kjent som fUKEN), hvor man måtte leve med støy fra både metallpumpende spirrevipper og høy teknomusikk. Dette rommet var også relativt lite, noe som, sammen med ønsket om å kunne ha et sted å “ta” aktuelle saker (ref. “ta det på Kammerset”), inspirerte til navnet “Kammerset”. Rommet ble “døpt” tidlig på 90-tallet. Til å begynne med var også instrumenter og annet utstyr lagret her.

Etterhvert som tiden gikk - nærmere bestemt i det herrens år 2001, ble det bestemt at en ny idrettshall skulle bygges i tilknytning til NHH. Big Business Band så nå endelig “lyset i tunnelen”, endelig skulle bandet slippe å nyte sin mandagspils til provokasjoner som at “morra mi er sterkere enn deg!”, “kom igjæn, to til no!” fra metallpumperne i siderommet. Men det skulle vise seg at studentforeningen hadde andre planer. I forbindelse med en større ombygging på skolen, ble det foreslått at BBB skulle flytte til den gamle herregarderoben, hvor det på det daværende tidspunktet var både dusjer, panelvegger og andre fasiliteter. Men - BBB er som kjent ikke redd for en utfordring, så med krum rygg takket vi ja til forslaget og gikk igang med riving og oppussing til det som skulle bli det “nye Kammerset”.

Tiden gikk, og etterhvert så det ut til at rommet skulle bli riktig så fint. I løpet av året fram til høsten 2002 hadde vi fått lagt nytt gulv og bygget opp en scene, dusjen var omgjort til bakrom hvor vi hadde PC og notearkiv, og det aller meste var klart for å erstatte den gamle baren vi hadde tatt med oss fra det gamle Kammerset. Men så kom syndefloden.

I løpet av ett døgn i Bergen falt det intet mindre enn 70,1 mm nedbør. Skolens vannrør var ikke helt klare for vann av en slik dimensjon etter flere uker med tørke, og det uungåelige skjedde - Kammerset ble oversvømmet. Dette satte arbeidet med Kammerset mange uker og måneder tilbake, men en BBBer gråter som kjent ikke over spilt arbeidsinnsats - her var det bare å gå på igjen!

Etter mye hard jobbing høsten 2002 har vi nå kommet oss til et punkt der vi har sikret oss mot nye oversvømmelser. I tillegg har vi jobbet hardt for å ferdigstille rommet, og den 16. mai 2003 skal det nye Kammerset offisielt åpnes. Alle ting ved rommet ble ikke akkurat som vi hadde tenkt til å begynne med, men vi er svært fornøyd med resultatet.

Kammerset, slik det fremstår nå, er et rom BBB kan være stolte av. Vi har innredet dusjen som et “bakrom”, velegnet til administrativt arbeid, og for å slå av en prat - med PC med nettilgang, drikkelager og plass der bandets medlemmer kan oppbevare private eiendeler - stort sett det meste man trenger for å overleve noen døgn.

Selve Kammerset har en scene som kan brukes til jamsessions, to sofaer med god sitte- (og ligge-) komfort, murt bar i glass, samt et flott lydanlegg hvor vi gjerne spiller jazz og annen god musikk vi er glade i. Her kan du - sammen med oss i BBB - nyte god drikke og god musikk.

Apropos musikk: Til tross for at mange CDer gikk tapt i vannskyllen høsten 2002, har vi likevel en av de største musikksamlingene på skolen. CD-samlingen vår teller godt og vel 300 CDer, og vi har en stor samling elektronisk lagret musikk i tillegg til dette. På Kammerset finnes det musikk for enhver smak, med andre ord!

På alle fester og større hendelser på skolen er Kammerset åpent. Vi i BBB tar gjerne imot besøk, for en prat om jazz, skole, jazz, musikk, jazz, politikk, jazz og andre interessante temaer man måtte ønske å diskutere. Så ser du oss med de røde vestene, er det bare å ta kontakt! Kammerset er åpent for alle!

Annet om sosialt

Bli med i BBB?
Ofte stilte spørsmål
Tilbake til Sosialt